Се засмејуваме слатко на туѓите грешки, а незнаеме да се насмееме вистински од срце.

Се радуваме на туѓите судбини, а велиме дека секој заслужува да е среќен.happy_people_group_2-otherСакаме да сме среќни, а правиме работи кои не ги сакаме

Наместо да се бориме храбро за она што го сакаме, ние глумиме изморени кукавици.
images (2)

Велиме дека малите нешта не праваат среќни, а не знаеме ни да ги препознаеме.

Мудруваме кој како треба да живее, а ни самите незнаме како вистински да живееме.

Тврдиме дека знаеме да сакаме од срце, а незнаме да простуваме со душата и со размот взаемно, а како навистина ние сакаме?images (1)

Доста е со глума, ајде да бидеме навистина среќни.

Запрашајте се уште денес која е смислата на животот?

Биди среќен!

Comments

comments