22d4bfc862a6fe3032f9503ee9635b69

Ако запалиш, угасни.

Ако отклучиш, заклучи.

Ако скршиш, признај.

Ако не можеш да го поправиш, повикај некој кој може.

Ако позајмиш, врати.

Ако ти е вредно , чувај го.

Најди време за работа, работата е цената на успехот.

Најди време за размислување, размислувањето е клучот на моќта.

Најди време за игра, играта е тајната на вечната младост.

Најди време за молчење, молчењето е основата на мудроста.

Најди време за љубезност, љубезноста го отвара патот кон среќата.

Најди време за смеење, смеењето е музика на душата.

Најди време да сакаш и да бидеш сакан, љубовта е привелегија.

 

-Непознат автор

Comments

comments