smiley

Убав сончев есенски ден. Излегол Трпе со своето мало синче да се прошетаат низ парк. Шетајќи така, цело време покрај нив поминувале млади згодни девојки и Трпе едно време не можел да се воздржи па прокоментирал:

- Еј ама згодна пичка.
- Шо рече тато?
- Реков „ама згодна птичка“.
- А, каде е птичката тато?
- Ене ја на дрво.
- А, каква птичка е тоа тато?
- Канаринец сине.
- А која боја е канаринецот?
- Жолта.
- А, целиот е жолт?
- Не е, крилата му се црвени.
- А, зошто има црвени крила тато?
- Па, затоа што јаде стоногалки.
- Тато, а стоногалките стварно имаат сто нозе?
- Не баш сто, ама имаат многу нозе.
- Колку многу тато?
- Сине реков „пичка“.

Comments

comments