Во организација на Библиотека „Гоце Делчев“ од Гевгелија, синоќа, на 30.07 во 20:30 часот беше промовирано најновото дело на Стефан Марковски – збирката раскази „Продавачот на ветар и магла и други приказни“.

Промотор на книгата беше Васил Тоциновски, а делови од истата интерпретираше Стефчо Стефанов.

За музичкиот дел беше задолжено дуото Mosaik Kollektiff (DJ Denny Trajkov & Firma).

Comments

comments