Петок , Јули 21 2017
Колумни
You are here: Home / Книжевност / Пареа (поезија)
Пареа (поезија)

Пареа (поезија)

Abstract-Smoke-Flying-Bird-Art-Photos-5275

Ти ја цртам насмевката

со крв од спомени

-              речиси јаве е.

 

Низ плач и бакнеж

ти ги отклучувам очите

и мигум

отаде небесата

намигам со ѕвездена игра.

 

Сета тага на оној свет

облак е од сите детски желби

испиени од тишина

која и животот го мрзне

за да стане пареа.

 

(Песната е дел од стихозбирката In Nomine на Стефан Марковски.)

Comments

comments

About Стефан Марковски

Писател и поет, сценарист и драматург. Пишувањето му е леб, читањето - вино. Уживател на филмски и музички класици и истражувач на уметничката (не)ограниченост. [email protected]

Comments are closed.

Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better