Петок , Јули 21 2017
Колумни
You are here: Home / Книжевност / Одблесоци (поезија)
Одблесоци (поезија)

Одблесоци (поезија)

Spring grass

Пеперуго

во твоите крила блескоти одблесок

од едното вкрстено со другото!

 

Очи,

тоа вие ја затаивте

вистината на денот бел

меѓу ѕидини што в трепер

го отвораат и кријат цртежот

обоен од поглед.

 

В тмурини ве преградиле

о, порти кон другата вселена во нас!

 

Одот низ тунелите на душата неископан бунар е.

 

Две сенки во провалија се допреле со ѕвездите

што го нацртале скелетот на некој Космос.

Comments

comments

About Стефан Марковски

Писател и поет, сценарист и драматург. Пишувањето му е леб, читањето - вино. Уживател на филмски и музички класици и истражувач на уметничката (не)ограниченост. [email protected]

Comments are closed.

Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better