Петок , Јули 21 2017
Колумни
You are here: Home / Видео / Молчи – Наталија Наумовска (рецитација)
Молчи – Наталија Наумовска (рецитација)

Молчи – Наталија Наумовска (рецитација)

 

На видеото можете да ја чуете рецитацијата која ја снимив вчера:

Не зборувај, молчи
остави ме да ја слушам 
твојата тишина,
за да можам да ја исполнам со милувања
и нежни допири.
Не зборувај, молчи
остави ме да ја гледам 
твојата убавина
за да можам да ја насладам душава
и да ти се восхитувам.
Не зборувај, молчи
остави ме да ја впивам 
секоја нота од твојата музика
за да можам да ти напишам песна
и да ти ја посветам.
Не зборувај, молчи
остави ме да го запаметам 
твојот мирис
за да можам да те носам секаде со мене
и кога не си до мене.
Не зборувај, молчи
остави ме да молчам и јас
за да можеш да ја разбереш 
мојата тишина.
Можеби тогаш ќе сфатиш
колу сакам мојата и твојата тишина 
да се секогаш заедно.

Септември,
2014

Comments

comments

About Наталија Наумовска

Студентка по психологија. Со оптимистично-реалистичен поглед на нештата, верува дека светот може да биде подобро место за живеење. Се труди со нејзината зеница да забележува убави работи. Автор е на книгата „Љубовни звуци и поетски шепотења“ (2014) и уште три други кои ги има во е-издание. На нејзиниот блог можете да се запознаете подобро со дел од нејзиниот „свет“. https://krajbrezjenadvasprotivnisveta.com

Comments are closed.

Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better