Петок , Јули 21 2017
Колумни
You are here: Home / Книжевност / Одаја
Одаја

Одаја

 

Одајата во која со катанец ги чуваш,

Да не ти избегаат, заклучени

Амбисите во кои запаѓаш

Јавајќи во сонот

Ангели со скршени крилја

Никогаш не паѓаат,

А, ти секогаш паѓаш на исто место,

Тебе амбисот ти е душата

А, таа напатена

Јамка околу вратот си врзала

Небаре немала излез,

Излегува на светлина

Тогаш, го пронаоѓа спасот во себе,

Ене го!

Н.Н

Comments

comments

About Наталија Наумовска

Студентка по психологија. Со оптимистично-реалистичен поглед на нештата, верува дека светот може да биде подобро место за живеење. Се труди со нејзината зеница да забележува убави работи. Автор е на книгата „Љубовни звуци и поетски шепотења“ (2014) и уште три други кои ги има во е-издание. На нејзиниот блог можете да се запознаете подобро со дел од нејзиниот „свет“. https://krajbrezjenadvasprotivnisveta.com

Comments are closed.

Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better