Децата се најголемото богатсво, а од мали нозе треба да бидат убаво воспитани, да ги научат вистинските вредности и со текот на годините да им се пренесе мудроста која им е потребна. Важно е да имаат здраво детство исполнето со игри, и покрај тоа уште на претшколска возраст треба да им се создаде навика за читање книги, за да им се развие љубовта кон читањето и да им се поттикне креативното мислење и да им се развие имагинацијата на повисоко ниво.
Во следното видео можете да го видите и чуете човекот што го дизајнирал логото за јавните школски библиотеки во Америка.
Идејата е одлична, крајниот производ е уште подобар. Мора да се изнајдат начини децата да се задржуваат на работи кои ќе им помогнат да созреат и да станат изградени линости, а библиотеката е еден од подобрите начини и добро место да се започне процесот.
Да не должам, погледното го видеото за да видите како настанала идејата за уредување на библиотеките:

А, на линкот подолу можете да го видите и говорот на истиот дизајнер на ted.com:
https://www.ted.com/talks/michael_bierut_how_to_design_a_library_that_makes_kids_want_to_read

 

 

 

Comments

comments