Јубилеен десетти Скопје постер фестивал од 14-25 ноември

Од 14-25 ноември ќе се одржува 10-тиот Скопје постер фестивал – изложба која ги претставува најдобрите дела од Меѓународниот конкурс за студентски плакат.

– Оваа година ќе има посебно, јубилејно дизајнерско искуство, соопштија организаторите на фестивалот, најавувајќи работилници за калиграфија и плакати, минимал дизајн, работилница за курирање и пишување критика за дизајн, изложба на плакати од минатогодишните победници, специјална изложба од жири-членовите, забава…

Фестивалот соопшти дека се отворени повиците за учество на работилниците и на дизајн-конференцијата наменета за дизајнери, креативци индивидуалци и за сите уметници.

Изложбата ќе биде во Музеј на град Скопје, а работилниците во хотел Парк.

http://cooltura.mk/

Related Posts

Поддржете не' со клик на Like копчето ↓

Ни значи вашата поддршка 🙏🧐


This will close in 59 seconds