Во Колумбија излезе од печат светска поетска антологија „Слушни ја оваа река” во која меѓу 126 автори од 58 земји е вклучен поетот Митко Гогов, претседател на Здржението „Контекст-Струмица“, кое во Македонија го организира меѓународниот фестивал „100 илјади поети за промена“.

Поетите-уредувачи на антологијата, Роберт Макс Стинкис и Естебан Чарпентие, во предоворот наведуваат дека таа е замислена како продолжение на „Антологија на пеперутката” – зборник поезија на словенски и латиноамерикански автори која излезе пред една година како проект на Асоцијацијата за заштита на природната средина и заштитените видови „Хозе Макс Леон” во Колумбија. 

Извор: http://cooltura.mk/

Comments

comments