Стефан Марковски го најави излагањето на неговата нова поетска збирка „По трагата на белиот грифон“ во изданиена издавачката куќа „Антолог“ од Скопје.

31395883_1985420878136053_5886791439865610240_n

Исто така, Стефан најавува и излегување на нови романи од кои едниот „Еретички писма“ (Наоѓајќи ги небата што сјаат црвено) во издание на издавачката куќа „ТРИ“ од Скопје која треба да излезе за кратко време и се претпоставува дека ќе биде промовиран на овогодинешниот саем  на книгата кој ќе се одржи од 3 до 9 Мај во Скопје.
Авторот со голем број на домашни и странски признанија продолжува непрекинато да твори, присутен е во медиумите најавувајќи ги своите нови дела.

На видеото подолу можете да чуете за неговиот творечки процес и за списанието „Современост“ каде што е главен уредник.

Comments

comments