Author Archives: Александар Алексов

image-23558

Промоција на “Креветот како триумф” од Гордана Петров

На 24.2.2015 (Вторник) во 18 часот во кафе-книжарница 'Вештица' во Дебар Маало ќе се одржи промоција на автобиографскиот роман 'Креветот како Тримуф' од писателката Гордана Петров. Промотори на книгата ќе бидат: Сузана Турунџиев новинар, водител, авторка на неколку книги, за делото ќе зборува м-р Александар Алексов - книжевник,а за авторката ќе зборува нејзиниот син Игор Трајковски ...
Continue Reading »
image-23496

Тато, сакаш ли да станеш дедо?

Тато, сакаш ли да станеш дедо? - го праша Александра својот татко кој сега требаше да има 70-тина години. Зборуваше на глас, иако беше свесна дека одговорот е сокриен некаде длабоко во нејзините гени, каде живее еден огромен дел од него. Со мислите се врати во најраното детство, исполнето со светлина, мириси и звуци кои ...
Continue Reading »
image-23473

Интервју со Наташа Алексовска

Најпрвин открите ни нешто од вашата биографија за читателите за zenica.mk? Се викам Наташа Алексовска. Родена сум на 14.10.1978 год.во Куманово каде имам завршено О.У. Браќа Миладиновци и С.О.У. Перо Наков. Иако не работам никаде, моја најголема желба е да најдам работа, и не се предавам, ќе ја барам додека сум жива, бидејќи сум сигурна и верувам во ...
Continue Reading »
image-23447

Интервју со Гордана Павловиќ

За почеток за македонските читатели Ве молам да ни се преставите. Која е Гордана Павловиќ? Гордана Павловиќ е пред сѐ сопруга, мајка на две прекрасни деца, а потоа писател. Јас сум личност која сака луѓе, добри луѓе, ја сакам хуманоста, несебичноста. Што се однесува до другите работи, Гордана Павловиќ е родена на 16.05.1971 година ...
Continue Reading »
image-23431

Големиот човек

Едно време беше изолација од секаква цивилизација. И војна беше и светот се беше исплашил од околните пукотници по планиниве. И гладот царуваше таа година над нашите усни. Ослабнати бевме, немаше многу за јадење. Годината беше тенка. Дојде тој човек и заѕвони на вратата. Под мишката носеше два леба. Стоев и гледав! Неможев да верувам дека ...
Continue Reading »
1 2 28
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better