Author Archives: Анастазија Димитриевска

image-15711

Нов оган во театарот

Потребата од нова форма или нов оган во театарот... Во поново време се јавуваат нови творци на театарската сцена, но со нив не носат нов бран на енергија или пак нова форма. Во ретки случаи сме сведоци на темелна работа и длабочинска перспектива во процесот наречен театарска претстава. Погрешна е насоката во која се движи оваа ...
Continue Reading »
image-15456

Како влијаат стероидите врз мускулната маса?

Анаболни стероиди (анаболни-андрогени стероиди или ААС) се лекови кои ги имитираат ефектите на тестостеронот и дихидротестостерон во телото. Ергогената употреба на анаболните стероди во спортови, трки и боди-билдинг е контроверзна  и се смета за мамење. Тие се внесуваат во организмот на четири начина: орално, интрамускулна инјекција, нанесување директно на кожата и со поткожно инјектирање. Стероидите кога се ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better