Author Archives: Даница Делиовска

image-25321

ВЕЧНОСТА НА ЉУБОВТА (поезија)

Дали сме направени сите исти а да бидеме вака различни? Само она што нè поврзува тоа е сè, тоа е минато, тоа е иднина, тоа е сегашност. Кога би имала што да простам, сигурно ќе простев. Понекогаш верувам понекогаш не верувам. И пролет пак ќе пристигне уште една повеќе, насликана на лицето од животот - ќе помине. Само таа далеку некаде свети и мами, оддалеку светлина мала трепери во ноќта ...
Continue Reading »
image-25310

Видов (поезија)

Видов врели, бисерни солзи коишто не се пролеваа од очите. Видов рането срце од безброј стрели од коишто ни капка крв не можеше да потече. Ја видов најтажната насмевка во очите што блескаа во темнината. Чув и разбрав најтешки зборови што никогаш не беа искажани - засекогаш заборавени. Пронајдов осаменост, што се беше стуткала во својата тркалезна самотија. Сретнав исти луѓе во различни бои со мисли ...
Continue Reading »
image-24360

Четирите закони на духовноста

Во Индија се учат  'Четирите закони на духовноста' . Првиот закон вели: 'Личноста којашто доаѓа, е вистинската личност' . - Тоа значи дека никој во нашите животи не доаѓа случајно, сите личности што се околу нас и што се во итеракција со нас, овде се поради некоја причина, за да ни покажат и нè научат на нешто,,. Вториот закон ...
Continue Reading »
image-24346

Секогаш носи ја добрината во себе…

Секогаш носи ја добрината во себе.Да бидеш добар тоа не значи дека си наивен.Само потребно е да бидеш внимателен кому ја отварашвратата на твоето срце,  бидејќи секој не заслужува да го пречекори прагот  и гази по него со своите гнасни стопала. Затоа што, и ѓаволот е џентлмен - никаде не влегува непоканет. 
Continue Reading »
image-24340

Вистинските вредности во животот

Ако знаете кои се вистинските вредности во животот, тогаш никогаш нема да погрешите. Понекогаш, човек за да ги дознае кои се вистински вредности, залутува по патот на погрешните и само самосвесноста може да определи каков избор да направи - кој е за него вистинскиот пат по кој ќе зачекори и ќе ја определи својата иднина.
Continue Reading »
1 2 20
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better