Author Archives: Емилија Ѓорѓевска

image-21280

Најандерграунд девојката, Јана Бурчевска, сними дует со Мизар!

Пред три години, беше дел од топ пет финалистите на популарното музичко шоу 'Македонски Идол', каде жирито ја опиша како андерграунд девојка. По завршувањето на шоуто имаше различни ангажмани: учество во кампањата на UNICEF во проектот 'Заедно за училишта без насилство', две учества на Скопски фестивал, беше заштитно лице на 'Young Derm' и некое време член ...
Continue Reading »
image-21196

ЛАСКО ЏУРОВСКИ: “КИРИЛИЦАТА Е БЕСМРТНА”!

Работи како графички дизајнер и има преку 30 години работно искуство во областа на графичкиот дизајн и 20 - годишно искуство во типографијата. Бил активен и во полето на деветтата уметност (стрипот), член е на Макстрип форумот и имал учество во разновидни и интересни проекти. Препознатлив е како автор на најпопуларниот македонски кириличен фонт 'Скола' и ...
Continue Reading »
image-21161

Тој е еден од најдобрите стрип артисти во Македонија – ТХЕ МИЧО!

Неговите дела ги гледате секојдневно, ама веројатно не сте знаеле дека има замешано прсти токму тој - Михајло Димитриевски т.н. Тхе Мичо. Воглавно е препознатлив како цртач на 'Еднооки' и 'Волшебното катче на Цане' за кое ја доби наградата 'Сатиричен стип каиш 2012' на Балканската смотра, но е одговорен и за многу други творби во ...
Continue Reading »
image-21157

Премиера на “Сомнително лице” во Тетово

Полицајките Ацка, Весна и Мери ќе го бараат сомнителното лице во преработената комедија за деца на комедиографот и сатиричар Бранислав Нушиќ. Театарската претстава „Сомнително лице“ на Бранислав Нушиќ, на 21 месецов во Н.У. „Иљо Антески – Смок“ во Тетово ќе ја има својата премиера, со почеток во 19 часот. Урнебесната комедија напишана во 1888 година, „Сомнително лице“, на популарниот ...
Continue Reading »
image-21150

“ТИ И ЈАС” НА ВИКТОР Е ВО ЕТЕР!

По неколкудневни најави, спотот на 'Ти и јас' на Виктор Апостоловски е конечно пуштен во етер. Спотот и синглот се дел од кампањата на Дурекс, бидејќи тој неодамна стана Дурекс амбасадор во Македонија. Романтика, забава и игра се главните обележја на видео - записот, кој официјално беше пуштен вчера на пладне на YouTube, на неговата ...
Continue Reading »
1 2 7
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better