Author Archives: Јованка Угарчева

image-21766

Моќен процес на привлекување

Вашата сегашна стварност и вашиот сегашен живот се резултат на вашите мисли. Сето тоа сосема ќе се промени кога ќе почнете да ги менувате своите мисли и чувства. Заклучок на секој ум со сосема отворена моќ за правилно размислување е дека човекот може да се промени и да владее со сопствената судбина. Кога ќе посакате да ги ...
Continue Reading »
image-21749

Легендата за Нарцис и езерото – Духовна приказна

Нарцис бил убав момчак кој одел да си ја гледа сопствената убавина што се огледувала во едно езеро. Толку бил маѓепсан со самиот себе,што еден ден паднал во езерото и се удавил. На местото каде што паднал,изникнал еден цвет,што го нарекле нарцис. Кога умрел Нарцис дошле горските нимфи и дотогаш слатководното езеро го завариле претворено во бардак со ...
Continue Reading »
image-21633

Смислата на животот е да му дадете смисла

Дали знаете која е тајната на долговечниот успех? Дали ја знаете тајната на постојаната среќа? Зошто некои луѓе живеат во изобилствата во својот живот? Имаат здравје,пари,љубов и среќа.Имаат успешна кариера,имаат топол дом. Имаат финансиска независност.Бликаат од здравје. Тие дури поинаку се движаат,поинаку зборуваат,на лицето имаат толку чист и прекрасен сјај,нивниот од,нивното држење на телото,нивното размислување... Како се да е во хармонија ...
Continue Reading »
image-21617

Клучот на Благодарноста

Секојпат кога се чувствуваш благодарен,ти даваш љубов. Биди блгодарен за се што си добил во животот(минато) Биди благодарен за се што добиваш во животот(иднина) Биди благодарен за се она што го посакуваш во твојот живот,исто како да си го добил веќе(иднина). Благодарноста ќе умножи се во твојот живот. Благодарноста е мостот помеѓу негативните чувства и искористувањето на силата на љубовта! За ...
Continue Reading »
image-21601

Мудриот цар – духовна приказна

Во една далечна земја живеел еден цар кој бил многу мудар. Имал толку љубов и добрина во своето срце,што не можело ништо на светот да го налути и повреди. Доаѓале луѓе од сите страни на светот со цел да го налутат и докажат дека љубовта не е силна како што верува тој во неа. Но никој не успевал ...
Continue Reading »
1 2 4
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better