Author Archives: Николина Талевска

image-22270

Дали постои совршенство?

Неколку дена по ред, на ова прашање не можам да најдам одговор.Дали јас сум проблемот или пак самиот начин на живеење ни наметна брзо и динамично темпо, но чинам дека работите излегуваат од контрола.Ми се чини како животот поминува покрај нас, а ние несвесно дозволуваме најважните работи да излезат од контрола.Од ден на ден, се ...
Continue Reading »
image-22230

Живи мртовци

Ако доволно долго се движиме контаминирана околина ќе дојде момент кога несвесно ќе ги прифатиме туѓите црни мисли и ќе се согласиме да се убиеме заедно со оние што при живот се мртви. Точно тоа им се случува на луѓето што паднале во животот. Доволно долго биле труени од туѓи црни мисли, конзервативизам и страв. Дали ...
Continue Reading »
image-22224

Што може да постигнете доколку посетувате психолог?

Во нашето опшество, професијата психолог е сеуште под дејство на предрасуди поради неинформираноста и стравот на обичниот човек да го доживее тоа искуство и покрај потребата. Се почесто се сретнувам со луѓе кои имат проблеми во секојдневната комуникација со себе и со другите, но ретко кој од нив се осудува да посети психолог/психотерапевт и да ...
Continue Reading »
image-22173

Што му рече хедонистот на капиталистот?

Уффф, ама едвај чекам да дојде одморот. Цела година работев и сега навистина ми треба да се издишам. Има да уживам како никогаш досега- рече хедонистот. Капиталист: Јас мислам дека нема потреба од одмори и непотребни трошоци. Знаеш , убаво е да шетнеш , но мора да се заштедат пари знаеш дека големи проекти те чекаат ...
Continue Reading »
image-21928

Текст кој со едно читање на глас ќе го разбуди заспаниот дел во вас!

Кој/а сум јас? Дали сум робот кој секој ден станува во 7 часот оди на работа, се враќа, попатно јади неколку пати и легнува во 22 часот? Дали сум разиграно дете кој бара нов предизвик, кој се радува на утринското сонце, кое истражува , кое секојдневно паѓа и станува, се смешка? Дали сум заробеник на ...
Continue Reading »
1 2 36
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better