Сабота , Јуни 24 2017
Колумни
You are here: Home / Tag Archives: ангели

Tag Archives: ангели

Одаја

room-in-a-massive-abandoned-indiana-insane-asylum--10561

  Одајата во која со катанец ги чуваш, Да не ти избегаат, заклучени Амбисите во кои запаѓаш Јавајќи во сонот Ангели со скршени крилја Никогаш не паѓаат, А, ти секогаш паѓаш на исто место, Тебе амбисот ти е душата А, таа напатена Јамка околу вратот си врзала Небаре немала излез, Излегува на светлина Тогаш, го пронаоѓа спасот во себе, Ене ... Read More »

Деца со посебни потреби-ангели со човечки срца

angel18

Кога би постоел, еден поинаков вид на огледала, кој освен физичноста може да ја отслика и духовноста, тогаш светот би бил многу поубава; себичноста ќе исчезне, гордоста ќе се намали. Живеeме во едно современо свет на нови пошироки видици, но за некои работи сме слепи со здрави очи. Зборувам за дечињата со посебни потреби, оние дечиња кои јас ги нарекувам ... Read More »

Работите не се секогаш такви како што ти се чини дека се – Поучна приказна

2 angels

    Два Ангели патувале и решиле да застанат и да се одморат кај едно семејство. Семејството било доста богато, но безобразно, така што на Ангелите им дозволиле да преноќат и да се одморат, но не во гостинската соба, туку ги сместиле во мало собче во ладен подрум. Кога почнале да си ги местат постелнините, постариот Ангел на ѕидот видел ... Read More »

Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better