Tag archives for аура

image-27294

Аура (поезија)

„Аура“ преведена на српски јазик На месту где си туђе се очи преплићу са похлепношћу упијају ти лик изгледаш као споменик непомични, неухватљив грандиозан. Носиш висибабе у џеповима и руке пуне неограничених светова који нуде уточиште, дају нежности, драга, свилена, потребна. На местима где идеш твои трагови се шире које нехоте оставаљаш са сваким од твоих покрета природно, грациозно, ненаметљиво. У глувеној ноћи они те зову у својим мислима желећи ти заспати у коси изгледаш као успаванка нежна, тиха, поновљива. У сјајној соби такмићеш се ...
Continue Reading »
image-19033

Што преставуваат боите на аурата ?

  Аурата преставува невидливо енергетско поле кое ги опкружува сите живи битија. Таа не само што се наоѓа околу целото тело туку се наоѓа и околу секоја келија. Односно најправилно би било да се обсервира како продолжеток отколку како опкжување на телото. Аурите варираат во димензијата и бојата во зависност од спиритуалното ниво на поединецот. Аурата може да ...
Continue Reading »
image-16546

Што се тоа индиго деца?

Многу од денешните деца се iндиго dеца, исто така познати како ДЕЦАТА НА СОНЦЕТО во индијанската култура, но и ДЕЦА НА МИЛЕНИУМОТ кај некој истражувачи. Некој експерти тврдат дека 90% од сите деца под возраст од 9 години и исто така мал процент од возрасните се ИНДИГО. Колку повеќе учиме за индиго децата толку повеќе ќе ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better