Tag archives for бакнеж

image-26686

Немој да се плашиш од љубовта

Паметиш кога беше плашлива и несигурна? Се сеќаваш ли колку збунето делуваше кога некој ќе ти се приближеше и ќе ти поклонеше неочекувано внимание и наклонетост, а ти како исплашено глувче кое го брка мачор се повлекуваше во твојата школка? И уште се скриваш во школка понекогаш... Но, не си повеќе исплашено глувче, збунето и ...
Continue Reading »
image-23566

Роденден, бурек; роденден, бакнеж (расказ)

За роденденот ја честев бурек. И тоа со спанаќ. И тоа не било каков. Бурекот со спанаќ откај „Ѓоре“ е она што му дава смисла на животот во руиниве. (Градот е во распад, општеството во претпоследна фаза од природното разлагање. А потоа доаѓа можноста за враќање во некаков живот. Само некаков. Само можноста.) Што да се прави? – ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better