Tag archives for бисер

image-27129

Носена од ветрови (поезија)

  Носена од ветрови создадена од бранови во школка скриена од бел бисер поубава, од сонце потопла, од камен појака од ѕвезда посјајна. Крие спомени како дете палавштина, носи насмев од тага извајан во очи зрак ѝ блеснува во коса море ѝ мириса во прамени од сол кадрици пуштила. Како нежна мелодија со глас душа милува со поглед срце бранува со насмев тага истерува. Како небо далечна насекаде е околу тебе, очи штом ...
Continue Reading »
image-24977

Момчето со бисерна насмевка

Момчето кое никогаш не можеше да биде видено без насмевка го нарекуваа „бисер“. Сите го обожаваа и уживаа да бидат во негово присуство без да забележат што крие неговата бисерна насмевка. Не дозволуваше да го „прочитаат“, мразејќи да објаснува што не е во ред реши тажното лице никому да не го покажува, зошто се увери дека ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better