Tag archives for Блаже Конески

image-27076

Поети-членови на ДПМ ќе одбележат 96 години од раѓањето на Блаже Конески

Поети од различни генерации, членови на Друштвото на писателите на Македонија, ќе настапат на свеченост по повод 96-годишнината од раѓањето на Блаже Конески, поет, раскажувач, есеист, лингвист и книжевен историчар, која денеска напладне ќе се одржи на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“. - На познатата „Средба на генерации“, на која како поет учествуваше и Блаже Конески, на Филолошкиот ...
Continue Reading »
image-26155

Дете заспано крај Езеро – Блаже Конески (рецитал)

Прочитајте и чуете го рециталот кој денес е објавен на youtube каналот. Секој четврток објавуваме нови видео-рецитали. „Дете заспано крај Езеро“ е денешниот избор од единствениот Блаже Конески. Пријатно читање/слушање! https://youtu.be/6WK-Fk4FcoA
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better