Tag archives for блесок

image-23667

Бобан Богатиновски: Не му е на секого судено да успее (Интервју)

Денес друштво на Зеница ќе ни прави еден, без ни најмал сомнеж, несекојдневен поет и раскажувач -  Бобан Богатиновски, авантуристички дух, човек од медицината и ветеран на македонската книжевна сцена со веќе дваесетина години присуство на истата, автор на книгите поезија: „Луцидни халуцинации“, „Прекрасен ден за умирање“, „Светлината е посилна“,„Барајќи карпа за молитва“ и на романите ...
Continue Reading »
image-23274

Почивај во мир, Игор Исаковски

Денес, на 16.12.14 не напушти Игор Исаковски, поет, раскажувач, романописец, преведувач, уредник и директор на културната установа „Блесок“.  Исаковски е роден на 19 септември 1970 во Скопје. Работел како радио и ТВ водител од 1991-1999, 2001-2003, на различни фреквенции. Основач е и директор на културната установа Блесок. Работи како главен и одговорен уредник и вебмастер на истоименото списание. Уредник е на ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better