Tag archives for бои

image-26697

Безвучна нота – Наталија Наумовска

Зборуваме преку ноти што свират непозната мелодија, досега ненапишана, од човечки глас неиспеана од уво нечуена. Безвучната нота спие на клавишите од пијаното и чека да биде обоена, во звучно руво облечена од прсти создадена. Свиреж од безгласни емоции заспан на старата клупа, кај што се чекаше невидливото кај што се надеваше на идното, а остана само нема музика. Татнеж од зборови грмеше речени – недоречени кои што печеа и сушеа грло, грутки ...
Continue Reading »
image-18058

Кои бои ќе бидат тренд оваа есен?

Полека но сигурно се наближуваме кон есента. Особено временската прогноза за деновиве не тера се повеќе да размислуваме за потопли облеки, и секако со потемни бои. Секоја есен па и оваа ја одбележуваат потемните нијанси на бои. Да видиме што велат светските тренови за оваа сезона. Животинските принтови совршено изгледаат на есенската облека. Оваа сеозна особено ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better