Tag archives for вечер

image-23996

Мудрите зборови на Хозе Тексеира или Како (не)кадарното новинарство раѓа (не)кадарна публика

Mерил Стрип, славната добитничка на Оскар за улогата во „Крамер против Крамер“ од 1979-та (има рекорден број номинации за оваа награда, дури 16), со својата филмска кариера која до денес изнесува ни повеќе ни помалку туку 44 години, секако, НЕ Е авторот на мудрите зборови подолу, како што избрзаа, како многу пати досега, без ниту најмала ...
Continue Reading »
image-21439

Оваа вечер

Оваа вечер земи хартија и пенкало и напиши ги сите лоши работи што ти се случиле во текот на денот. Потоа прочитај ги и фрли ја или изгори ја хартијата. А потоа,  направи ја истата работа, но запиши ги само убавите работи. И сега, хартијата држи ја блиску до срцето, ЗАШТО УБАВИТЕ РАБОТИ НИКОГАШ НЕ СЕ ЗАБОРАВААТ!!
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better