Tag archives for вистина

image-26473

Скрши ја илузијата

Создадена од слики, мисли и сцени очекувања и надежи милиони треба да се скрши како стаклена чаша празна од штотуку испиено црвено вино. Затвара очи и уши од усни немо зборува, лажни невистини и вистински лаги, таа проклета крадaчка на реалноста. Создадена од песни, спомени и ноти во вид на безгласна музика што пара уши до болка таа, безобразна нестварна мелодија. Грабливка на стварноста некогаш толку посакувана, кога е ...
Continue Reading »
image-25650

Замолчи пред вистината

Некогаш е подобро да премолчиш. Кога тишината е повредна и од најскапото злато искористи ја. Стани најбогата на свет. Нека ги боли твоето богатство зошто нивните души никогаш нема да бидат богати како твојата. Кога премолчуваш во моментот кога си најповредена, се повлекуваш и си одиш засекогаш, тогаш ја дознаваат вредноста на твоето молчење. Кога намерно не го ...
Continue Reading »
image-25078

Разговор помеѓу вистината и лагата

  Вистината: Зошто постоиш како моја спротивност? Лагата: Затоа што ти тогаш не би била вистина. Вистината: Како ги манипулираш луѓето, и ги доведуваш во заблуда, ти си злобна! Лагата: Викаат ми биле куси нозете, ама затоа јазикот ми е предолг! Вистината: Браво што си признаваш. Но, нема да ти опростам за сите лажни надежи што си им ги дала кога јас сум ...
Continue Reading »
image-22042

Сите вистини на светот

Свештениот живот, животот на човек кога тој е ослободен од прозаичноста и плиткоста на материјалното, му дава на човек можност да ги спознае длабоките филозофии на постоењето на сиот материјален свет и сите негови духовни темели. Свештениците што се насочени кон човечката световност, таквите што говорат и им служат на државите, на етносите; свештеници удавени ...
Continue Reading »
image-20040

Целата половинка

Секој почеток има свој крај. Секој крај е почеток. И секое цело има половина. И половината е цело кое има своја половина и до бесконечност цели половини. Еден ден, бесконечноста заспала засекогаш и една половинка конечно сфатила дека не е цела. Тоа не траело цел ден. Само половина. Другата половна била ноќ. Тогаш половинката заспала и сонувала дека ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better