Tag archives for вистина - Page 2

image-19990

Вистината има различни агли

Светот, сам по себе не е егзотично место. Таквите места постојат само во нашите умови, а каде живеат тие е вистинското прашање. Постојат ли вистински прашања или само вистински во вистински момент? Вистинските прашања стануваат такви штом наидат на вистински одговор, барем на оној по чија вистина се тврди. Ако писателот го остави почетокот сам да ја раскажува ...
Continue Reading »
image-15001

Мотивирачки изреки за љубовта, убавината, искреноста, вистината, совеста…

Морате искрено да сакате да бидете искрени. Ништо не се постигнува ако се нема желба. Желбата лета на крилјата на мечтата и вербата. Замислете дека желбата ви е исполнета, почувствувајте како да е веќе остварена и таа навистина ќе се оствари.   Убава му е ноќта на оној кој знае дека ќе се раздени.   Работете како парите да ...
Continue Reading »
image-11545

Кактус

  Мојот престој тука понекогаш ми наликува на “сон”, а некогаш ми причинува големо задоволство. Мирно е тука. Луѓето немаат лоша мисла. Можеби е така затоа што тука ни е забрането да размислуваме, а ниту еден од нас не смее да си дозволи да размислува гласно. Тоа се казнува, како и претераното размислување. Тука никој не е ...
Continue Reading »
image-11445

Следење на туѓиот пат

  Немојте да го следите туѓиот пат, бидејќи тој е патот на една друга свесност, а вие сте создадени да бидете независно битие кое преку себе и во себе ги доживува своите духовни спознанија на својствен начин. Во суштина сите сме едно, но тоа е општ приказ за вистината на постоењето кое е распространета во бесконечно многу ...
Continue Reading »
image-11440

Мудроста отсекогаш била добро чувана

  Мудроста отсекогаш била добро чувана. Тоа не е тајна и мистерија, тоа е само начин на кој што божествената убавина е заштитена од оние кои се уште не се спремни да се соочат со вистината. Многумина мудреци доаѓале на оваа земја со цел да ја пробудат мудроста во срцата на жедните за вистината. Нивната појава никогаш не била ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better