Tag archives for време

image-26547

Како да бидете продуктивни во текот на денот?

Во денешно време со овој брз начин на живот и темпото со кое живееме, многу малку време имаме за да седниме и да размислуваме за подетално за некои работи. Се будите, ги извршувате обврските што треба да ги завршите во текот на денот, се гледате со пријателите или го поминувате денот читајќи книга, гледајќи филм ...
Continue Reading »
image-26462

Дали морате да бидете робот или роб за да бидете на Хроно исхрана?

Сите оние кои првпат се среќаваат со овој начин на исхрана наречен хроно имаат некакво мислење: позитивно, негативно или неутрално. Оние кои уште на самиот старт го гледаат на позитивен начин и ги прифаќаат и учат правилата многу лесно и брзо, се оние и кои можат да се пофалат најмногу за своите резултати. Тие кои ...
Continue Reading »
image-25397

Времето и прашањата на Ветерот (3)

Времето не постоеше во неговата планета. За него сета таа временска димензија беше нешто непознато, невидено и нејасно. Што е тоа време? Зошто сите зборуваа за часови, минути, секунди? Зошто сите викаа: „ајде побрзај немаме време“ или „ајде доаѓај, време е да тргнеме“? Му беше чудно како сите тие човечки суштества се потпираат на нешто што не го ...
Continue Reading »
image-25347

Синхронизацијата се случува со причина, не постојат случајности

Дали ти се случило да наидеш на стар пријател, а претходно си помислил на истиот? Гледаш некој дека прави исто нешто или ги зборува истите зборови кои ти си ги зборувал? Или можеби си доживеал некаква случајност? Дали си помислуваш „Ох! Која случајност/коинциденција!“ или „Јас би можел да прескокнам вакви случајности...“ Всушност, не би требало затоа што секоја ...
Continue Reading »
image-25338

Како да станете поорганизирани? (втор дел)

Доколку го прочитавте првиот дел во кој пишував за некои техники кои би можеле да помогнат во подобрата организираност, и ако применивте некои од нив и помислувате дека сепак не го достигнувате саканиот степен на организираност кој ви е потребен, мислам дека овој текст како и претходниот ќе ви биде добредојден. Без оглед на тоа дали ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better