Tag archives for време - Page 2

image-25194

Апстрактна димензија

Лежам на постела од бел памук и го слушам отчукувањето на овој вулкан кој гори веќе цели две декади и три години, и со секое отчукување издишувам по некој спомен, и се прашувам што ли следно ќе вдишувам. Ноќите што биле заменети за ден заборавиле дека се темни, деновите мислат ја победиле ноќта, а таа пак ...
Continue Reading »
image-25167

Како да станете поорганзирани?

Во денешно време тешко е да успееш да постигнеш сѐ доколку не бидеш убаво организиран. – Што значи да се биде организиран? Тоа значи дека во текот на еден ден ќе постигнеш успешно балансирање и извршување на сите обврски кои си ги испланирал претходниот ден. Можеби бројот на обврски не е толку голем, но тежината на нивното извршување ...
Continue Reading »
image-22363

Скапоценоста на времето

Момчете возеше внимателно и погледнуваше често на часовникот. Денес беше големиот ден, кој го очекуваше нетрпеливо да пристигне. Одеше на интервју за работа. Влезе во потесниот избор, а оваа работа, беше работата од неговите соништа. Имаше некое сигурно чувство во себе дека ќе ја добије работата. Зошто го знаеше девојчето, кое исто така влезе во ...
Continue Reading »
image-21768

Будење – моето време (расказ)

Еден ден, додека сонцето изгреваше од Запад, се разбудив. И тогаш решив дека е време да се разбудам. Го зедов мобилниот за да проверам дали алармот ми заѕвонил и дали сум разбудена. Видов дека алармот од мобилниот ме разбудил и дека сум веќе разбудена. Но, во целата оваа работа имаше нешто чудно. Часовникот од мобилниот ...
Continue Reading »
image-21427

Најди време

Ако запалиш, угасни. Ако отклучиш, заклучи. Ако скршиш, признај. Ако не можеш да го поправиш, повикај некој кој може. Ако позајмиш, врати. Ако ти е вредно , чувај го. Најди време за работа, работата е цената на успехот. Најди време за размислување, размислувањето е клучот на моќта. Најди време за игра, играта е тајната на вечната младост. Најди време за молчење, молчењето е основата ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better