Tag archives for време - Page 3

image-21331

Какво време ќе имаме денес?

Патникот: - ,,Какво време ќе имаме денес?,, Овчарот: -,, Онакво какво што сакам!,, Патникот: - ,,Како знаеш дека ке биде онакво какво што сакаш?,, Овчарот: -,, Па видете господине, откако забележав дека не можам секогаш да го добијам тоа што го сакам, научив да го сакам тоа што ќе го добијам. Така што сум прилично сигурен дека денес времето ќе биде онакво ...
Continue Reading »
image-19722

За тебе, за глупоста и бесконечноста

Секој миг со големина колку чувство, мисла, збор или дејност е времеплов сам по себе, по тебе кој читаш или по мене што пишувам. Мигот определен од нашата внатрешност го определува траењето на нашето живеење, траењето на времето кое сакаме да го живееме, го определува квалитетот на истото тоа време, а тој ...
Continue Reading »
image-18146

Не е време за невреме (поезија)

Не е време за невреме Не е време за невреме, добро сум, само малку сум тивка. Само малку душава да си ја одморам на градите oд тишината. Не е познато познатото, мудроста е веќе некаде речена, само во себе можеш да ја откриеш немаш време за невреме. Исплачи си ја душава од стравови и лузни, седни на земјата слушни ја воздишката на оваа планина, истргни ги сите ...
Continue Reading »
image-11314

Време за промена

Луѓето не сакаат да се менуваат, но животот ги притиска и тие мораат да го сторат тоа. Битието не е заинтересирано за световниот живот каков што го познаваме на Земјата, бидејќи целиот овој свет живее во илузија. Најголем дел од луѓето спијат мислејќи дека се телата кои што ги поседуваат, но се лажат себеси. Човештвото моментално ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better