Tag archives for дете - Page 2

image-25640

Нов живот (9)

Штом ги направија првите чекори надвор од болницата, Детето не знаеше кон каде се упатени тој и Ветерот. Можеше само да му верува иако имаше потполно право да се плаши да има доверба во луѓето зошто никогаш во целиот негов живот не се потпирало на никого, не зависело од никого, улицата како негов дом уште ...
Continue Reading »
image-25543

Животен пресврт (8)

Штом ги отвори очите детето погледна низ прозорецот зошто креветот на кој лежеше беше свртен токму во таа насока и виде дека во дворот веќе почнале лисјата да паѓаат и да ги позлатуваат зелените килими. Се прашуваше колку време поминало откако заспа, и дали Ветерот сѐ уште го чека како што му вети. Тогаш во ...
Continue Reading »
image-25510

Радоста на детето (7)

Му пристапи во собата и му објасни дека тој повикал помош и го донел тука каде што е. Детето беше многу изненадено што некој воопшто се грижи за него, зошто откако татко му и мајка му починаа од бронхитис претходната зима, едниот од браќата го згази кола, а другиот се удави во река, тоа ретко ...
Continue Reading »
image-20012

Пандора

Криците од утробата на неспокојот,излетуваа како фонеми низ усната шуплина. Вбризгувањето на седативи во крвта и го помати умот, па сега несвесно стенкаше од бол. Солите од потта и го браздеа челото,го унакажуваа убавото лице. Ги контрахираше мускулите,правеше напори, но тие како да остануваа внатре ,во сржта на матката. Медицинските сестри ме фатија за бапки и ...
Continue Reading »
image-17467

Исхраната на децата на двегодишна возраст

Во нашата редакција пристигна допис од една мајка, која сака да дознаае како треба правилно треба да се храни, детенце од две годишна возраст. Ние со драга волја напишавме на оваа тема од стручен аспект. Вторта години од животот на детето е период на раст и моторен и ментален развој, период на постојани промени. Детето станува ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better