Tag archives for дете - Page 4

image-12884

Мудроста на родителите

  Еден слаб старец живеел со неговиот син, снаа и четиригодишен внук. Рацете на стариот човек трепереле, видот му бил матен и не можел убаво да се движи. Целата фамилија јадела заедно, на истата маса. Но, старецот не можел да јаде како што треба. Грашок се тркалал од неговата лажица на подот, а млеко му капело на чаршавот. ...
Continue Reading »
image-11183

Дедо Мраз е на покривот (расказ)

  Годинава е пуста, улиците се неосветлени, а новогодишните светилки станаа непозната атракција за градот кој порано беше поим за светла Нова година. Децата живеат во црно-бел свет, понекогаш во своите фантазии ја бараат црвената боја и ликот на еден белобрад старец. Снег немало неколку години наназад. Зимата носеше само пустош и дополнителни грижи. Жителите на овој ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better