Tag archives for деца - Page 2

image-20247

Игрите и играчките се важни во развојот на децата

Играта е основната активност во годините на развој на детето, и има голема образовна дејност.Еден од најважните начини со кој детето учи да се развива и да започне да практикува вештини е играта. Играта го стимулира детето умствено, физички  и социјално но и ја зајакнува способноста за набљудување и концентрација можноста детето да игра со ...
Continue Reading »
image-17152

Тикови кај децата

 Според стручните дефиниции , тиковите се ненадејни, повторувачки, брзи, неконтролирани движења и звукови кои можат да се опишат како пренагласени, карикатурни невообичаени физички движења/звукови , а се појавуваат во некој вообичаен контекст. Прилично се чести и кај возрасните, но нивната појава е нагласена во детството, според некои истражувања тиковите се појавуваат кај  5-20% од сите ...
Continue Reading »
image-16980

Благодарам, те молам, извини, зборови кои прват чуда затоа научете ги вашите деца да ги употребуваат

Секојдневниот турболентен ритам на живот, придонесе родителите не секогаш да имат време да се фокусират на бонтонот кај децата. Многу е важно да ги научите вашите деца на некои вредни манири од мали нозе за да им станат позитивни навикии, вашите најмили да пораснат во добар и успешен човек. Некако, како да изостанува и се ...
Continue Reading »
image-16681

Дознајте нешто повеќе за срамот

Срамот е еден од најконтрадикторните чувства во споредба на тоа колку се појавува во афективниот живот и она колку му се придава на значење. Во психотерапијата се често се работи на лутина, страв, тага, сексуалноста, ало ретко скоро никогаш со срамот. Оваа емоција е ретка бидејќи луѓето се срамат од својот срам.Резултатот е дека срамот ...
Continue Reading »
image-16546

Што се тоа индиго деца?

Многу од денешните деца се iндиго dеца, исто така познати како ДЕЦАТА НА СОНЦЕТО во индијанската култура, но и ДЕЦА НА МИЛЕНИУМОТ кај некој истражувачи. Некој експерти тврдат дека 90% од сите деца под возраст од 9 години и исто така мал процент од возрасните се ИНДИГО. Колку повеќе учиме за индиго децата толку повеќе ќе ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better