Tag archives for држава

image-27061

Нe ни ја убивајте младоста со неизвесност

Нешто пред да се родам нашата држава станала независна и се одвоила од СФРЈ. Меѓутоа како што ги гледам работиве, нас многу подобро би ни прилегало да бидеме Неизвесна држава Р. Македонија затоа што моментално многу повеќе се чувствува неизвесноста отколку независноста. Младите ја напуштале земјата, имало излив на мозоци, имало суфицит на дипломирани студенти на ...
Continue Reading »
image-25673

Собранието не е градски музеј!

Самиот наслов кажува што ме поттикна да седнам и да ја пишувам оваа колумна. Секој нормален и совесен граѓанин на оваа наша напатена мала земја нема да остане имун на овие случувања или новосоздадена состојба. Дали е сигурно  новосоздадена? Секако дека не. Не можеме да се правиме глуви и слепи на сите изминати настани не само ...
Continue Reading »
image-18477

Вистинскиот македонски херој

“Ама ти колку сакаш кошкај ја, корни ја, куби ја, таа пак не умира. Само малку да се допре до земјата и пак ќе се фати, ќе оживи, ќе потера. Ништо не ја ништи таа трева.” -Петре М.Андреевски- Пфф...Се насмеав иронично кога го прочитав насловот. Не толку за насловот колку за епитетот-херој.Па нели сите сме херои?Па нели ...
Continue Reading »
image-18363

5 работи кои ќе ја направат државата подобро место за живеење

Ќе мора да се признае дека, колку и да звучи неверојатно, државата во која опстојуваме полека оди напред. Е сега, државата е составена од активностите на луѓето што живеат внатре и од помошта на оние што имаат вишок слободно време на располагање и се грижат за туѓите проблеми - однадвор. Како можеме да го забрзаме ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better