Вторник , Мај 23 2017
Колумни
You are here: Home / Tag Archives: душа

Tag Archives: душа

Одаја

room-in-a-massive-abandoned-indiana-insane-asylum--10561

  Одајата во која со катанец ги чуваш, Да не ти избегаат, заклучени Амбисите во кои запаѓаш Јавајќи во сонот Ангели со скршени крилја Никогаш не паѓаат, А, ти секогаш паѓаш на исто место, Тебе амбисот ти е душата А, таа напатена Јамка околу вратот си врзала Небаре немала излез, Излегува на светлина Тогаш, го пронаоѓа спасот во себе, Ене ... Read More »

Изгуби се за да се најдеш

lost

Талкаш низ толпа. Илјадници непознати лица. Со скршени насмевки и ладни погледи. Го следиш сопствениот чекор, а како да стоиш во место. Одиш, а не се поместуваш од местото. Сакаш да трчаш, ама чекорот не си го познаваш, сакаш да се најдеш, а не знаеш каде да се бараш. Во туѓите очи не си ти. Во нив можеш само туѓата ... Read More »

Неслучена

man-angel

Не многу одамна плашливите очи заедно со збунетоста проткаена со изненаденост, го оттурнуваа од нејзе како што баскетот се одбива од земјата, секој негов обид да ѝ се приближи го правеше уште подалечен. Оклопот чиниш кора од дрво го облекла врз себе, ги потиснала зраците на душата без да ги чуе дека во себе врескаат да бидат ослободени како што ... Read More »

Ехото на ноќта

night

Нема ноќ, со гласни одговори што трештат силно и разоруваат мир, со тешки одлуки и скриени таги нема ноќ која ги открива сите лаги. Ништо повистинито не е, од душа која уморна е, со нем плач се бори и сама од себе кога ќе се измори. Нема ноќ ,со гласни одговори што в темнина со мисла се дружи, со темен ... Read More »

Структура (расказ)

soul

Нејзината душа составена од илјадници мали парчиња кои лесно можеа да се скршат, а не смееја. Внатрешниот дел кој се обидуваше ѕверски да го сокрие и да го брани секогаш попушташе кога беа во прашање луѓето што ѝ значат. Знаете, најслаб си само пред оние кои неизмерно ги сакаш, со нив можеш да бидеш повторно дете, да плачеш без срам ... Read More »

Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better