Tag archives for емоции

image-22719

Фејсбук соучесник на криминалците?

Колку имаме контрола на она што протекува на интернет? Соочени сме со десеттици социјални експерименти кои покажуваат колку многу можеш да дознаеш за човек гледајќи го само неговиот времеплов. Според споделуваната содржина можеш да знаеш дали личноста е тажна,депримирана,разочарана и повредена или пак периодот и е исполнет со ведрина и смеа. Oпсервирајќи го Инстаграм профилот ...
Continue Reading »
image-21516

Почни да управуваш со твоите чувства!

Многу луѓе не знаат за моќта на чувствата,па нивните чувства се реакции и одговори на она што им се случува. Нивните чувства како да ги управува автоматски пилот,наместо тие,самите свесно да загосподарат со нив. Кога ќе се случи нешто добро и тие се чувствуваат добро.Кога ќе се случи нешто лошо и тие се чувствуваат лошо. Не сфаќаат дека ...
Continue Reading »
image-17494

Цитати за емоциите

Нашите емоции, а не разумот го одредува нашето однесување во секој момент. Ние ја покриваме емоционалната позадина на која се засноваат нашите аргументи кога тврдиме дека се однесуваме рационално.                                                                                                             Умберто Матурана 80% од професионалниот и приватниот успех во  животот на  човекот го добива благодарение на емоционалната интелигенција, а само 20% од рационалната.  Меѓутоа не постои ниеден ...
Continue Reading »
image-16390

Воздишки

Тивко, бесшумно, заслушувам, да те пронајдам од кои длабочини ѕуниш од каде ко феникс се раѓаш. Се напрегам да го дослушнам, тој твој мистичен од кој стија од безпочетоците вешто се крие и колва штури и копка во тебе, тлее ли тлее ... се додека не провре на површините. Носејќи ја со себе мистичноста на имагинацијата заплеткана така многу прашања и одговори крие. Се запрашувам секогаш која е тежината на само ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better