Tag archives for емоции - Page 2

image-16390

Воздишки

Тивко, бесшумно, заслушувам, да те пронајдам од кои длабочини ѕуниш од каде ко феникс се раѓаш. Се напрегам да го дослушнам, тој твој мистичен од кој стија од безпочетоците вешто се крие и колва штури и копка во тебе, тлее ли тлее ... се додека не провре на површините. Носејќи ја со себе мистичноста на имагинацијата заплеткана така многу прашања и одговори крие. Се запрашувам секогаш која е тежината на само ...
Continue Reading »
image-16225

Здрави емоции=здрав живот

Емоциите се дел од сечие секојдневие. И ги има многу на број, некои почести , некои поретко се манифестираат . Емоциите се психички процеси што го изразуваат човековиот однос кон предметите, настаните и другите луѓе, но и неговиот однос кон самиот себе и кон сопствените постапки и доживувања  Постојат многу видови чувства и, за полесно разбирање, ...
Continue Reading »
image-15252

Како да излеземе од депресијата ?

Што е Депресијата ? Состојба на безнадежност, длабока разочараност, како да нема иднина пред вас, длабока тага, очекувањата ви беа поинакви за тоа што требаше да се случи. Децата никогаш не се во депресија, цела иднина е пред нив, имаат цврста надеж, дека во иднина ќе успеат, се ќе се среди. Всушност ние цел свој живот го ...
Continue Reading »
image-15150

Како да излеземе од канџите на осаменоста

Eдно многу сложено и комплексно правило мора да се сфати, ако не сте вљубени, вие сте осамени. Ако сте вљубени, навистина вљубени вие станувате сами. Oсаменоста е тага; самотијата не е тага, осаменоста е чувство на нецелосност. Потребен вие некој, а тој што ви е потребен е недостапен. Осаменоста е темнина, без светлина во неа. ...
Continue Reading »
image-15134

Трите нивоа на љубовта

  Првото најниско ниво на љубов е ориентирано кон објектот, постои објект на љубов. Гледате убава жена, навистина грациозна, со пропорционално тело. Вие сте возбудени. Мислите дека се вљубувате. Кај вас се појавила љубов затоа што жената е убава, затоа што е драга, затоа што е добра. Нешто од објектот побудило љубов во вас, немате влијание ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better