Tag archives for еретички писма

image-27384

Промоција на романот „Еретички писма“ од Стефан Марковски на годинешниот Саем на книга

Во издание на Издавачкиот центар „Три“ деновиве излезе од печат романот „Еретички писма“, со поднаслов „Наоѓајќи ги небата што сјаат црвено“ од Стефан Марковски. Промотор на романот е универзитетскиот професор, теоретичар, лингвист и писател проф. д-р Димитар Пандев, а промоцијата е закажана за 4. мај (петок) во 17:00 на штандот на Издавачкиот центар „Три“ . За ...
Continue Reading »
image-24834

Реквием за величествениот крај на Поетот

Поетот умре последниот ден од август, судбоносно врел ден. Беше целосно парализиран. Ја изгуби способноста за говор. Остана нацело со сопствените мисли и внатрешна слава на животот откако последните години ги мина во длабока сиромаштија и ужас. Максимилијан, удавен во величествената течност што неуморно ја произведуваа неговите лакримални жлезди, мигот додека, облечен во ковчег, одново ѝ го подаруваа ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better