Сабота , Јуни 24 2017
Колумни
You are here: Home / Tag Archives: живот

Tag Archives: живот

Разговор со себеси

image

Денес се разбудив со желба за живот иако вчера мислев дека сум го допрела дното. И така секој ден се будам со желба да го променам светот, а претходната ноќ мојот свет чиниш некој со булдожер го срамнил со земја. Некогаш помислувам дека и Вертер може да ми позавиди, па после се предомислувам и мислам дека посреќен човек од мене ... Read More »

Добрите дела се паметат вечно (12)

wind-e1492787269479

После вкусната вечера со полни стомаци двајцата потонаа во длабок сон. Детето првпат спиеше во толку мека и топла постела, со покрив над глава и заштитен од секаква опасност која можеше да му се закани…Никогаш не спиел ниту послатко, ниту подолго. Ова му беше полнење на батериите до максимум и надополнување на сите половично проспиени зимски ноќи кога се виткаше ... Read More »

Грижливиот Ветер (10)

wind-e1492787269479

Кога зачекори во новиот дом Детето кое претходно немаше почувствувано таква топлина го совладаа емоциите и не знаеше на каков начин да ја изрази радоста. Му се фрли во прегратка на Ветерот кој пак не беше навикнат на прегрнување, а Детето го прегрна два пати во два дена. „Можеби и овде не било така лошо, почнува да ми се допаѓа ... Read More »

Нов живот (9)

wind-e1492787269479

Штом ги направија првите чекори надвор од болницата, Детето не знаеше кон каде се упатени тој и Ветерот. Можеше само да му верува иако имаше потполно право да се плаши да има доверба во луѓето зошто никогаш во целиот негов живот не се потпирало на никого, не зависело од никого, улицата како негов дом уште од раѓање го научила дека ... Read More »

Спасување на живот (6)

wind

„Животот на земјата не бил ни најмалку лесен“, Ветерот заклучи по не знам кој пат. Не очекуваше да биде поинаку, зошто сигурно знаеше дека с­ѐ ќе биде поразлично, и беше спремен да ги прифати сите предизвици пред кои ќе наиде. Уште не му беше јасно во целост која беше крајната цел на неговата „тајна“ мисија, но му беше кажано дека ... Read More »

Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better