Tag archives for за

image-21816

7 одлуки кои сигурно ќе ви го променат животот на подобро

7 одлуки кои сигурно ќе ви го променат животот на подобро: 1. Одлуката дека имате моќ да промените одредени работи. Денот кога ќе одлучите да промените нешто во својот живот е првиот ден од тоа патување.   2. Одлуката да се занимавате со нешто што го сакате. Сметките мораат да бидат платени и морате да имате храна на масата. Но, ...
Continue Reading »
image-21783

Неколку кратки прашања и одговори од Стив Харви што жените отсекогаш сакале да ги знаат

Стив Харви  е водител на позната Утринска програма на Стив Харви и автор на книгата ,, Однесувајте се како дама, размислувајте како маж,,  објавена во март 2009 година. Во оваа книга жените можат да разберат што навистина мажите мислат за љубовта, љубовните врски, посветеноста и обврските и увид на машкиот начин на размислување. Во продолжение ќе ви ...
Continue Reading »
image-21619

12 мисли и цитати за љубовта од Вилијам Шекспир

Вилијам Шекспир (26.04.1564 – 23.04.1616) бил поет и писател на драми, кој се смета за најважниот англиски писател и водечки светски драматург. Тој често е нарекуван „народен поет“ и „Бардот од Авон“. Неговите дела, како и колаборати, содржат 38 драми, 154 сонети, две долги наративни поеми и неколку други поеми. Неговите драми се преведени на сите ...
Continue Reading »
image-21477

7 тајни – како да бидете среќна личност

1. Не грижете се за тоа што другите мислат за вас. (тајната на слободата)   2.Нашите најдлабоки мисли и чувства се материјализираат. (тајната на реалноста)   3. Сакајте го и прифатете го вашето тело. (тајната на убавината)   4. Не зборувајте лошо за другите и не ги осудувајте. (тајната за пријателството)   5. Подарете љубов и сакајте без ограничување. (тајната на љубовта)   6. Научете прво да дадете а потоа ...
Continue Reading »
image-21427

Најди време

Ако запалиш, угасни. Ако отклучиш, заклучи. Ако скршиш, признај. Ако не можеш да го поправиш, повикај некој кој може. Ако позајмиш, врати. Ако ти е вредно , чувај го. Најди време за работа, работата е цената на успехот. Најди време за размислување, размислувањето е клучот на моќта. Најди време за игра, играта е тајната на вечната младост. Најди време за молчење, молчењето е основата ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better