Tag archives for зборник

image-27078

Одбележување на Интернационалниот ден на поезијата со промоција на зборникот „Премин“

Здружението за развој на култура и заштита на културно наследство „Контекст-Струмица“ и школата за поезија – делегација Македонија, на 21 декември 2017 година, со почеток во 20:00 часот во просториите на кафе книжарата „Магор“ во Скопје, со промоција на е-зборникот „Премин“ и поетско читање ќе го одбележи Интернационалниот ден на Светската унија на поети. „Премин“ е ...
Continue Reading »
image-24972

Конкурс за зборникот „Ракописи 40“ за писатели до 30-годишна возраст

Материјалите испратете ги на [email protected] или Дом на млади, „Света Сава“ 10, 26 000 Панчево, Србија со назнака „Ракописи 40“. Не е задолжително испраќање на двете адреси, туку по избор или на електронската или на обичната пошта Сите млади лица од земјите на поранешна Југославија може да се пријават на конкурсот „Ракописи 40“ за Зборник на ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better