Tag archives for иван стојановски

image-27057

Рецензија за поетската книга „Сиво Сјаат Вселените“ од Стефан Марковски

Во „Сиво Сјаат Вселените' Стефан Марковски екстравертно нѐ воведува во свет на различни, настани повеќе или помалку инспирирани од реалноста, интровертно, преку поетски израз проектирајќи го сопственото доживување на ситуациите. Како поет и млад човек, тој е засегнат од нив во контекст во кој вековната традициска македонска мака се транспонира во комплексноста на модерното живеење. Впечатлива ...
Continue Reading »
image-27006

Рецензија за „Мета(де)конструкција и општа филозофија“ од Стефан Марковски

Секогаш и во секоја област има простор за нови идеи, колку и општоприфатена да е тенденцијата да се тврди дека сѐ е веќе измислено. Книгата Мета(де)конструкција и општа филозофија од Стефан Марковски го прави токму тоа - внесува нешто ново во доменот на Филозофијата. Поимот за мета(де)конструкцја презентиран како начин на перцепирање и приод кон еден ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better