Во издание на издавачката куќа „Арка“ од Смедерево, деновиве излегоа од печат романите: „Рогот на љубовта“, „Градинар, пустина“ и „Америка, Америка“ од познатиот македонски писател Божин Павловски. Делата на српски јазик ги преведоа Ристо Василевски и д-р Лилјана Стеиќ. Изданијата се проследени со инструктивни поговори од Миќа Цветиќ, Ефтим Клетников и Душан Стојковиќ. Според соопштението на ...
Continue Reading »