Tag archives for изложба - Page 2

image-25286

Изложба на астpофотогpафии „Поглед во недоглед“

Изложба на астрофотографии со наслов „Поглед во недоглед“ ќе биде отворена вечерва, 8 февруари во Музејот на град Скопје... На изложбата, што ја организира Скопското астролошко друштво, ќе бидат претставени фотографии од ѕвездени траги, ноќни пејсажи, објекти од Сончевиот систем, бројни маглини и ѕвездени јата, блиски и далечни галаксии. Фотографиите се направени од членовите на друштвото на ...
Continue Reading »
image-25032

Изложба на цртежи со наслов „Бегство за подобро утре“

  Изложбата на цртежи со наслов „Бегство за подобро утре“ од сириските уметници Шерго Муса и Назли Абду, денеска беше отворена во просториите на Кинотека Македонија, а помогната од УНХЦР-Скопје и Центарот за управување со кризи (ЦУК). Директорот на ЦУК Агрон Буџаку рече дека изложените цртежи ја раскажуваат приказната на уметниците која е полна со лутина и ...
Continue Reading »
image-24434

Стрип-изложба и проекција на краткиот анимиран филм „Реквием за Пинокио“ на босанскиот автор Берин Тузлиќ

Краткиот анимиран филм „Реквием за Пинокио“ на сараевскиот аниматор, стрип-цртач и режисер Берин Тузлиќ, кој годинава влезе во официјална селекција на Канскиот филмски фестивал, и стрип-изложбата базирана на филмот, ќе има можност да го види и ужива и македонската публика. Стрип – изложбата и проекцијата ќе се случат на 22 април во културниот центар „Public Room”, ...
Continue Reading »
image-17890

Отворен КОНКУРС за постер на манифестацијата „100. 000 поети за промена“ за 2013 година

Mанифестацијата „100. 000 поети за промена“, во соработка со здружението „Контекст - Струмица“ распиша конкурс за дизајнерско решение на постери/ плакати кои ќе бидат дел од групна изложба во рамки на фестивалот. Ивана Стојковска Дизанерските решенија може да се испраќаат на facebook профилот на оваа манифестација најдоцна до 23 септември 2013 година, по што ќе бидат ...
Continue Reading »
image-16801

Интервју со француската уметничка Léa Promaja

Léa Promaja млада талентирана уметничка од Франција, вљубена во Македонија, деновиве организира уметнички настан на патувачка подвижна инсталација на аудио документарец кој сведочи за гласот на земјотресот. Преку звукот на еден сензационален начин, оваа уметничка ги искажува своите емоции, и преку своите специфични креативни аудио документарци допира до срцата на својата публика. Со песна, ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better