Tag archives for изложба - Page 3

image-16767

Изложба – Гласот на земјотресот на француската уметничка Léa Promaja

Младата француска умeтничка Léa Promaja по повод 50 - годишнината од катастрофалниот земјотрес во Скопје на 26.07 (петок) 2013 година, ќе одржи изложба насловена ,,Гласот на земјотересот'. Изложбата е всушност креативен аудио документарец, подвижна инсталација која ја раскажува колективната меморија на различните генераци граѓани на денешно Скопје. Звучниот проект на уметничката Léa Promaja организиран како ...
Continue Reading »
image-14979

Изложба на фотографии „Таа и делот од неа“ од Дејан Бошковски

Изложбата на фотографии со наслов „Таа и делот од неа“ од Дејан Бошковски ќе биде отворена на 23 мај, 2013 година во 20:00 часот во Coffee House. Истата ќе биде поставена до 29 мај. Дејан Бошковски како и многу фотографи има оставено печат во Македонската фотографија, со доста храбри дела, моменти, приказни, дела кои биле поставени ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better