Tag archives for интервју - Page 2

image-22684

Интервју со Радојка Трајанова

За почеток Ве молам преставете ни се, која е Радојка Трајанова? Радојка Трајанова е едноставна и своја. По професија сум: Дипломиран економист живеам и работам во Скопје како овластен сметководител. Кога се роди љубовта кон пишаниот збор кај Вас госпоѓо Трајанова? Мојата љубов кон пишувањето датира од многу оддамна, имено од раните детски години. Подоцна почнав да им ...
Continue Reading »
image-20284

Интервју со Николина Андова

Денес на Зеница ќе ни биде чест да се подружиме со современата македонска поетеса Николина Андова, авторка на стихозбирката „Влезот е од другата страна“ со која е добитник на престижната „Мостови на Струга“, награда која Струшките Вечери на Поезијата секоја година ја доделуваат за најдобра дебитантска книга. Во тој контекст, ви сугерираме да ги прочитате одговорите ...
Continue Reading »
image-17084

(ВИДЕО) Интервју со Стефан Марковски за „Среќата е глагол“

Повелете погледнете го моето интервју за локалната ТВ Нова од Гевгелија врзано за мојата последнообјавена книга „Среќата е глагол“ А, еве ги линковите и од вториот и третиот дел од видеото 
Continue Reading »
image-12141

Ана Јовковска: Ако идејата за подобар свет…

  Денес друштво ни прави една харизматична, револуционерна (во секаква смисла на зборот), шармантна и надарена, исклучително интелигентна млада новинарка која веќе 6-та година доживува маркантен успех на медиумската сцена во земјава – едната и единствена Ана Јовковска. Овојпат улогата на инструктор по ментална гимнастика ја презеде zenica.mk, а Ана со своите одговори фрли ново светло ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better