Tag archives for искреност

image-26116

Тестостеронот – хормон на искреноста?

Можеби ви звучи чудно, но истражувањата покажале дека постои врска помеѓу нивото на тестостерон и нивото на искреност.   Истражувачите од Универзитетот во Бон направиле неколку експерименти преку кои недвојбено покажале дека мажите кои добиле доза на тестостерон лажеле многу помалку отколку оние кои добиле плацебо. Во експериментите учествувале 91 здрави машки лица, од кои околу половина, или ...
Continue Reading »
image-15001

Мотивирачки изреки за љубовта, убавината, искреноста, вистината, совеста…

Морате искрено да сакате да бидете искрени. Ништо не се постигнува ако се нема желба. Желбата лета на крилјата на мечтата и вербата. Замислете дека желбата ви е исполнета, почувствувајте како да е веќе остварена и таа навистина ќе се оствари.   Убава му е ноќта на оној кој знае дека ќе се раздени.   Работете како парите да ...
Continue Reading »
image-11477

Убавината е искреност кон себеси

  Научи искрено да се изразуваш и нема да погрешиш никогаш, во ништо. Она што си навистина е толку прекрасно и возвишено, што не може да згреши во ниедна ситуација. Се прашуваш што си? -         Убавината на целиот свет преточена во едно тело и ум. Дисциплинираниот ум е свесен за ова. Недисциплинираниот мисли. Дисциплинираниот ум секогаш е свесен за своето совршенство, ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better