Tag archives for колумна - Page 6

image-11496

АКТИВИЗАМ И ЛИДЕРИ

  Во претходната колумна стана збор за лидерството, моќта, нивното дефинирање и меѓусебна интеракција. Овде накратко би се фокусирал на односот меѓу претпоставениот лидери на движењето и партиите како најмоќни политички организации на времето во кое живееме и она што произлегува од него. Значи, постојат 2 варијанти на односот помеѓу лидерот и партиите: Првата е дека лидерот ќе мора ...
Continue Reading »
image-11262

Малку се знае, многу се зборува

  Современиот човек денес живее со навистина брзо темпо. Развојот на технологијата и современите методи наметнуваат секојдневието на денешното општество да биде чудно и необично. Желбата да се истражува, ненаситноста од она што се има, можностите да се направи нешто повеќе прават денешниот современ човек да биде она што (не) е. А што навистина е денешниот човек? Можеби ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better