Tag archives for конкурс - Page 2

image-26752

Објавен конкурсот за наградата „Бели мугри“ за необјавена поетска збирка

Домот на култура „Кочо Рацин“ од Скопје го објави конкурсот за наградата „Бели мугри“. Ракописите под шифра треба да се достават на адресата „Димитрија Чуповски“ бр. 20А, поштенски фах 173, 1000 Скопје, а со назнака: За конкурс за поетска збирка, најдоцна до 17 ноември 2017 година.   На конкурсот може да учествуваа сите автори кои ги исполнуваат ...
Continue Reading »
image-26415

Конкурси за поезија и плакат во рамки на „Сто илјади поети за промена“

Манифестацијата „Сто илјади поети за промена“ во соработка со здружението „Контекст – Струмица“ распиша поетски конкурс за годинашното издание на фестивалот. Поезијата со која ќе може да конкурираат автори од сите генерации треба да биде социјално ангажирана и на теми кои се поврзани со промените – глобално и локално. Секој автор може да учествува со по ...
Continue Reading »
image-25229

Книжевен конкурс за млади автори од земјите на СФРЈ

Конкурсот ќе биде отворен до 14 февруари, а право на учество имаат авторите на возраст меѓу 15 и 30 години кои пишуваат на јазиците на поранешните екс-ЈУ републики и јазиците на националните малцинства. Домот на млади од српскиот град Панчево ги повикува сите заинтересирани млади автори од земјите од поранешна Југославија да испратат свои дела на ...
Continue Reading »
image-25163

Конкурс за творби за ликот и делото на Гоце Делчев

Во пресрет на 4 февруари, роденденот на Гоце Делчев, Издавачката куќа „Феникс“ од Скопје го распишува традиционалниот Конкурс за ликот и делото на Гоце Делчев... На Конкурсот можат да учествуваат сите заинтересирани ученици од основните и средните училишта од Скопје и Републиката, со литературни и ликовни творби на тема „Јас го разбирам светот како поле за ...
Continue Reading »
image-24972

Конкурс за зборникот „Ракописи 40“ за писатели до 30-годишна возраст

Материјалите испратете ги на [email protected] или Дом на млади, „Света Сава“ 10, 26 000 Панчево, Србија со назнака „Ракописи 40“. Не е задолжително испраќање на двете адреси, туку по избор или на електронската или на обичната пошта Сите млади лица од земјите на поранешна Југославија може да се пријават на конкурсот „Ракописи 40“ за Зборник на ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better